FELHÍVÁS

„Egy csónakban evezünk”

       Mesterpedagógusok IV. Sonkádi Szabadegyeteme

          2018. július 4-7

          Sonkád Község Önkormányzata, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Oktatási Hivatal, a Nemzeti Pedagógus Kar és a Közoktatási Szakértők Országos Egyesülete támogatásával 2018. július 4-7. napokra szervezi a Mesterpedagógusok IV. Sonkádi Szabadegyetemét.

A rendezvény ideje alatt a Kis-Bukó területén lévő Önkormányzati út le lesz zárva július 2-tól július 10-ig! Kérjük szíves megértésüket!

 • Felvidéki barangolás nagyjaink nyomában!

A Csaholci Általános Iskola tanulói a Határtalanul! program keretében felvidéken jártak nagyjaink nyomában, Vegyetek példát hazánk nagyjairól című pályázat keretében!

A tanulmányi út során a diákok meglátogatták a felvidék természeti és kulturális értékeit.  Kirándulásunk útvonala irodalmi és történelmi nagyjaink életének helyszíneit követte. Feledhetetlen marad a rozsnyói alapiskola diákjaival töltött délelőtt, amikor az iskola bemutatása után igazán jó hangulatú programokon vehettünk részt.

Megcsodáltuk Rozsnyó, Lőcse, Késmárk, Igló nevezetességeit, valamint a Kárpátok vonulatai között a Csorba-tó látványa varázsolt el bennünket.

A Felvidéken töltött tartalmas, élményekben gazdag néhány napot nem felejtjük el!

 • ADÓ 1% a SONKÁDÉRT EGYESÜLETNEK!

          ADÓJA 1%-ÁVAL SEGÍTSEN EGYESÜLETÜNKNEK!

ÉLJEN A LEHETŐSÉGGEL, HOGY ADÓJA FELHASZNÁLÁSÁNAK EGY RÉSZÉRŐL MOST ÖN DÖNTHET!

Adószáma: 18748943-1-15

 • HIRDETMÉNY

        TÁJÉKOZTATÁS

       (Munkaközi tájékoztató)

TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK KÉSZÍTÉSE

TISZA-TÚR ÁRVÍZI TÁROZÓ LÉTESÍTÉSÉHEZ KAPCSOLÓDÓAN

Tájékoztatom, hogy SONKÁD Község Önkormányzata, a nemzetgazdasági szempontból kiemelt üggyé nyilvánított Tisza-Túr Árvízi Tározó létesítéséhez kapcsolódóan településfejlesztési koncepció és településrendezési eszközök készítéséről döntött. A tervkészítés Tiszakóród, Tiszacsécse, Sonkád, Tiszabecs településekkel közösen történik, Tiszabecs Nagyközség koordinációjával.

A Tisza-Túr Tározó megépítése nagyságrendekkel növeli a térség, köztük a Tisza menti települések árvízi biztonságát, szükségszerű üzemeltetése megóvja a helyben lakók, gazdálkodók, üzemek épített értékeit, a kiépült infrastruktúrát, megszünteti az elöntésből adódó közvetlen életveszélyt.

A településfejlesztési koncepció készítésének célja a beruházás térségi településfejlesztési szintű megalapozása, az új körülményekhez igazodó, tájgazdálkodással összefüggő célok meghatározása.

A településrendezési eszközök készítésének célja a Tisza-Túr tározó műtárgyainak (töltés, zsilipek, szivattyúk, feltáró utak, vízbeeresztő műtárgy stb.) elhelyezéséhez, valamint az árapasztó tározóhoz kapcsolódó belvízi létesítmények kialakításához, a csatornák rekonstrukciójához szükséges területbiztosítás, továbbá a tározótér, a töltés által körülvett területet érintő jelenlegi szabályozás felülvizsgálata.

A tervezetek megtekinthetők a www.sonkad.hu  honlapon, vagy az Önkormányzati Hivatalban  (4954 Sonkád, Rákóczi u. 29.) ügyfélfogadási időben.

A tervezettel kapcsolatban összevont lakossági fórumot tartunk, melyre tisztelettel meghívjuk Önöket. A lakossági fórum helye és időpontja:

TISZABECS, SZABÓ LŐRINC MŰVELŐDÉSI HÁZ

(4951 TISZABECS, RÁKÓCZI UTCA 30.)

2018. MÁRCIUS 20. (KEDD), 13.00 ÓRA

Észrevételeiket írásban is megtehetik 2018. március 28-ig a helyi önkormányzati hivatalba küldött, vagy átadott és Tiszabecs Nagyközség Önkormányzatának címére (4951 Tiszabecs, Rákóczi u. 37.) küldött/átadott levélben, vagy az onkormanyzat.tiszabecs@gmail.com e-mail címre küldött elektronikus levélben.

Sonkád, 2018. március8.

 • HIRDETMÉNY

  Sonkád Község Önkormányzata elkészítette a településkép-védelmi rendelet alapját képező Települési Arculati Kézikönyv (TAK) tervezetét.

  A dokumentum megtalálható a település honlapján (www.sonkad.hu) és tanulmányozható az önkormányzat hivatalában, munkaidőben. Ehhez az érdeklődők (partnerek) – a településfejlesztéssel, településrendezéssel  és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 5/2017. (VIII. 02.) önkormányzati rendeletben foglaltak szerint – észrevételt tehetnek, véleményt nyilváníthatnak egy adatlap kitöltésével.

  Az adatlap az önkormányzat hivatalában igényelhető vagy a honlapról letölthető. A kitöltött adatlapot elektronikusan az önkormányzat e-mail címre (sonkad@sonkad.hu) vagy papír alapon a hivatal címére (4954 Sonkád, Rákóczi u. 29.) lehet eljuttatni.

  Az észrevételek, vélemények, javaslatok benyújtására ezen közzététel megjelenésétől számított 21 napon belül (2017. november 15-étől 2017. december 6-ig) van lehetőség.

  Sonkád Község Önkormányzat Képviselő-testülete - a közvetlen tájékoztatás és véleménynyilvánítás érdekében - KÖZMEGHALLGATÁST tart, amelyre minden érdeklődőt tisztelettel meghív.

  Közmeghallgatás időpontja: 2017. november 21. (kedd) 17.30 óra.

  Helye: Művelődési Ház (Rákóczi u. 57.)

  Sonkád, 2017. november 15.

                                                         Tisztelettel:

                                                                                 Iszák Tibor

                                                                                polgármester

 • JOGSZABÁLYOK
 • A csaholci diákok Felvidéken jártak

  Csaholc – Tartalmas, feledhetetlen élményeket nyújtó tanulmányi kiránduláson vettek részt a Csaholci Általános Iskola tanulói a Határtalanul! program keretében, Rákóczi nyomában címmel.

  Meglátogatták Felvidék gyönyörű tájait, valamint a történelem kiemelkedő helyein emlékeztek a múltra gyermekeink. A tanulmányi út a kirándulás mellett feladatokkal is járt, mivel a gyerekeknek a látottakkal kapcsolatban különféle feladatokat kellett megoldaniuk. A diákok élvezték a kirándulás minden pillanatát. Élményekkel gazdagodva, kibővült történelmi ismeretekkel és magyarságunkban megerősítve tértek haza az anyaországba.

 • Felhívás

Tisztelt Érdeklődők!

Sonkád Község Önkormányzata eladásra kínál Háziszőtteseket.

A szőtteseket a Sonkádi asszonyok készítik, megrendelésre egyedi kézimunkát is vállalnak. Érdeklődni a polgármesteri hivatalban illetve az önkormányzat hivatalos facebook oldalán lehet. További képek a facebook oldalon találhatók.

Iszák Tibor

Polgármester

2017.01.26. Sonkád Község Önkormányzat rendelete 

2016.07.18. NYILVÁNTARTÁS bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenységről és üzlet működési engedélyről
 
 • Mert ne feledd, magyarnak lenni büszke gyönyörűség

         Május 9-étől 12-éig a Csaholci Általános Iskola tanulói egy tartalmas, valamint feledhetetlen élményeket nyújtó tanulmányi kiránduláson       vehettek részt a Határtalanul! program keretében, melynek mottója: Mert ne feledd, magyarnak lenni büszke gyönyörűség. Meglátogatták Erdély gyönyörű tájait, valamint a történelem kiemelkedő helyein emlékeztek a múltra gyermekeink. A tanulmányi út, a kirándulás mellett feladatokkal is járt, mivel a gyerekeknek a látottakkal kapcsolatban különféle feladatokat kellett megoldaniuk. Tanulóink élvezték a kirándulás, és a munka minden pillanatát, ez látszott az igényesfeladatmegoldásoknál is. Tanulóink ajándékokkal kedveskedtek a Szent Ferenc Alapítvány által fenntartott otthonok kis lakóinak. Élményekben gazdagon, kibővült történelmi ismeretekkel és magyarságukban megerősítve tértek haza az anyaországba.

 • A Tiszamenti Regionális Vízművek Fehérgyarmati Üzemmérnöksége értesíti a lakosokat, hogy a Kölcse körforgalomnál lévő ivóvízhálózat meghibásodása miatt javítást végeznek. A hibaelhárítás idejére, 2016. február 11-én (csütörtökön) 9.00-12.00 között Kölcse, Sonkád, Fülesd településeken az ivóvíz szolgáltatás szünetel, utána vízzavarodásra lehet számítani.

          

 • Erzsébeteket köszöntöttük!                                                November 19-én verőfényes napra virradva felköszöntöttük Erzsébet nevű kedves ismerőseinket, ellátottainkat, munkatársainkat. Az ünnepeltek finom házi süteményekkel kedveskedtek az őket köszöntőknek és egy pohár üdítővel koccintottunk az egészségükre. Ezúton is minden Erzsébet nevű kedves ismerősünknek kívánunk jó egészséget és boldog névnapot a Sonkádi Alapszolgáltatási Központ és Sonkád Község Önkormányzata minden munkatársa nevében!
 • Adventre készülve                                                                            2015. november 16-án hétfőn délelőtt gyerekekkel és idősekkel telt meg a Szociális Központ. Adventi előkészületként színes kavalkád töltötte meg az épületet és elkészült sok-sok adventi koszorú a szorgos kezek között. Az óvodások szüleikkel az óvónők irányításával mutatták meg kézügyességüket az őket fogadó nagypapáknak és nagymamáknak. Vidám énekléssel és mesemondással töltötték két koszorú készítése között az időt. A konyha dolgozói által készített finom kenyérlángosokat és a hozzá fogyasztott teát jókedvű fogócskával mozogták le az ovisok. A felnőtteknek kínált forralt bor kötetlen beszélgetés menetét indította el, adomákkal derítve jókedvre az időseket. A rendezvényt Tóth László tiszteletes úr kedves családjával és Iszák Tibor polgármester úr tisztelte meg jelenlétével, jókedvű beszélgetéssel lelkesítve az ügyes kezű, kreatív résztvevőket. A nap végére közel 80 adventi koszorú készült el a szorgos kezeknek köszönhetően. A koszorúkkal kívántunk áldott adventi készületet az ovisoknak és a Szociális Központ által ellátott időseinknek. Megköszönjük ezúton is minden munkatársunk segítő közreműködését a sikeres nap megszervezésében és külön köszönet illeti Iszák Tibor polgármester urat az anyagi feltételek biztosításáért! Isten áldásával gazdag, békés Adventet kívánunk mindenkinek!
 • Élelmiszer adomány került kiosztásra                                          A Magyar Élelmiszerbank Egyesület élelmiszer adományt ajánlott fel Sonkád Község Önkormányzata részére a Sonkád és Mikro-körzete Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központján keresztül. Az adományok átvételét, szortírozását és kiosztását az Önkormányzat és a Szociális Központ munkatársai közösen végezték. Az adományokat Iszák Tibor polgármester úr kezdeményezésére válaszolva szerezték be a Szociális Központ munkatársai támogatva ezzel a három település rászoruló lakosait. Az adományok kiosztása Sonkádon a régi Tejcsarnok épületénél és a Szociális Központban történt személyesen, valamint a nagycsaládok és mozgásukban korlátozottak részére az Önkormányzat gépjárműveivel 2015. november 12-13 között. Az adományokkal kapcsolatban nyújtott segítségért köszönet illet meg minden közreműködőt! Az adományok átadásáról készült felvételeket alább megnézhetik a kedves érdeklődők. Adventre készülve 2015. november 16-án hétfőn délelőtt gyerekekkel és idősekkel telt meg a Szociális Központ. Adventi előkészületként színes kavalkád töltötte meg az épületet és elkészült sok-sok adventi koszorú a szorgos kezek között. Az óvodások szüleikkel az óvónők irányításával mutatták meg kézügyességüket az őket fogadó nagypapáknak és nagymamáknak. Vidám énekléssel és mesemondással töltötték két koszorú készítése között az időt. A konyha dolgozói által készített finom kenyérlángosokat és a hozzá fogyasztott teát jókedvű fogócskával mozogták le az ovisok. A felnőtteknek kínált forralt bor kötetlen beszélgetés menetét indította el, adomákkal derítve jókedvre az időseket. A rendezvényt Tóth László tiszteletes úr kedves családjával és Iszák Tibor polgármester úr tisztelte meg jelenlétével, jókedvű beszélgetéssel lelkesítve az ügyes kezű, kreatív résztvevőket. A nap végére közel 80 adventi koszorú készült el a szorgos kezeknek köszönhetően. A koszorúkkal kívántunk áldott adventi készületet az ovisoknak és a Szociális Központ által ellátott időseinknek. Megköszönjük ezúton is minden munkatársunk segítő közreműködését a sikeres nap megszervezésében és külön köszönet illeti Iszák Tibor polgármester urat az anyagi feltételek biztosításáért! Isten áldásával gazdag, békés Adventet kívánunk mindenkinek!
 • Sonkád és Mikro-körzete Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Társulása a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján

pályázatot hirdet

Sonkád és Mikro-körzete Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ intézményvezető (magasabb vezető) munkakörre.

 A közalkalmazotti jogviszony időtartama: Határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony.

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő.  

A vezetői megbízás időtartama: A vezetői megbízás határozott időre, 5 évig szól.

A munkavégzés helye: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, 4954 Sonkád, Kossuth u. 18.

A beosztáshoz tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok: Sonkád székhellyel működő intézmény egyszemélyi felelős vezetőjeként az intézmény irányítási, ellenőrzési, munkáltatói, az alapító okirat szerinti feladatok (idősek, fogyatékosok nappali ellátása, étkeztetés, házi segítségnyújtás, családsegítés, gyermekjóléti szolgálat, házi gyermekfelügyelet) ellátása (Sonkád, Kölcse, Fülesd, Botpalád, Kispalád, Magosliget, Uszka és Milota településeken). Illetmény és juttatások: Az illetmény megállapítására és a juttatásokra a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek: Főiskola, az 1/2000. (I. 7.) SzCsM rendelet szerinti végzettség, Felsőfokú végzettséghez kötött, legalább 5 év vezetői vagy szakmai tapasztalat. Szociális szakvizsga vagy vállalja annak két éven belüli megszerzését, Vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatása, Magyar állampolgárság, Büntetlen előélet, Cselekvőképesség.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent: Szociális intézményben szerzett, legalább 5 év vezetői tapasztalat, Felhasználói szintű MS Office (irodai alkalmazások).

Elvárt kompetenciák: Önálló munkavégzési képesség, Kiváló szintű minőségi és hatékony munkavégzés, Megbízhatóság, precizitás, pontosság, Jó kommunikációs és együttműködési képesség, konfliktuskezelés. 

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások: Szakmai önéletrajz, Az intézmény vezetésére vonatkozó program, szakmai helyzetelemzésre épülő fejlesztési elképzeléssel, Iskolai és szakmai végzettséget igazoló okiratok másolatai, 3 hónapnál nem régebbi hatósági bizonyítvány arról, hogy büntetlen előéletű, illetve nem áll a foglalkoztatástól eltiltás hatálya alatt Az illetmény megállapításához szüksége korábbi jogviszony, munkaviszony igazolások Nyilatkozat a pályázó pályázati anyagban foglalt személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggésben szükséges kezeléséhez, valamint véleményezés és elbírálás céljából pályázatának sokszorosításához és harmadik személy részére történő továbbításához történő hozzájárulásról Nyilatkozat vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség vállalásáról,

A beosztás betölthetőségének időpontja: A pályázatok elbírálását követően, 2015. november 1.

A pályázat benyújtásának határideje: 2015. október 10. A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Iszák Tibor Sonkád és Mikro-körzete Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Társulása elnökétől lehet kérni a 06-44-377-248-as vagy a 06-30-278-0594 telefonszámon.

A pályázatok benyújtásának módja: Postai úton, a Sonkád és Mikro-körzete Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Társulása címére történő megküldésével (4954 Sonkád, Rákóczi u. 29.). Kérjük a borítékon feltüntetni „Szociális intézményvezetői pályázat”.

A pályázat elbírálásának módja, rendje: A pályázat kiírója hiánypótlásra lehetőséget nem biztosít. A pályázati feltételeknek megfelelt pályázókat a pályázat kiírója bírálja el, fenntartva azt a jogot, hogy a pályázati eljárást eredménytelennek minősítse.

A pályázat elbírálásának határideje: 2015. október 31.

A pályázati kiírás további közzétételének helye, ideje: Sonkád Község Önkormányzat honlapja (www.sonkad.hu), 2015. 09. 10. .

 • Csaholci diákok Erdélyben

Március 29-étől április 1-jéig a Csaholci Általános Iskola tanulói feledhetetlen élményeket nyújtó tanulmányi kiránduláson vehettek részt a Határtalanul! program keretében, melynek mottója: „A történelmet nem elég tudni, érezni kell..” A nagyszerű utazás alkalmával Erdély gyönyörű tájai mellett a magyar történelem kiemelkedő helyszíneit látogathattuk meg. A látottakkal kapcsolatban a gyerekeknek különféle feladatok megoldásával kellett bizonyítaniuk, hogy mennyire figyeltek a szakmailag igen felkészült idegenvezető által mondottakra. Tanulóink ajándékokkal kedveskedtek a Szent Ferenc Alapítvány által fenntartott otthonok kis lakóinak. Értékes élményekkel, kibővült történelmi ismeretekkel és magyarságukban megerősítve tértek haza az anyaországba.

 • "Új kenyér" ünnepség

                     "Új kenyér" ünnepség

 • Mesterpedagógusok I. Sonkádi Szabadegyeteme

„Egy csónakban evezünk”

2015. július 3-5.

Sonkád Község Önkormányzata, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkársága szakmai ajánlásával, valamint az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ támogatásával 2015. július 3-5. napokra szervezi a Mesterpedagógusok I. Sonkádi Szabadegyetemét. A természeti környezetben, a Túr partján megrendezésre kerülő programkeretében az ágazat irányítóktól, illetve a szakmai-tartalmi kidolgozóktól és megvalósítóktól első kézből nyerhetők a feladat ellátását segítő legújabb információk és a fejlesztési elképzelések. Az előadások mellett előre meghirdetett témák feldolgozásával lehetőség adódik a tapasztalatok kölcsönös ismertetésére, a felmerülő problémák és kérdések megvitatására, és ezeken keresztül szakmai kapcsolati háló kialakítására. A szervezett programokon a résztvevők segítséget kaphatnak ahhoz, hogy professzionális módon felkészülhessenek az előttük álló feladatok magas színvonalú ellátására. A plenáris előadások és a tapasztalatok átadását, a felmerülő kérdések megválaszolását segítő témaszigetek mellett a szabadidő tartalmas eltöltésére is lehetőség nyílik a campus területén, illetve annak környezetében. A rendezvény a szabadegyetemek minden jellegzetességét magán viseli: előadások, szeminárium-jellegű kisebb csoportos konzultációk, „hallgatók és oktatók” kötetlen beszélgetései a campus területén. Ennek szellemében javasoljuk, hogy a résztvevők és az előadók öltözködése is lazább legyen, az „egyetemi léthez”, a szatmári táj adta környezethez és a nyári időszakhoz igazodjon.

Iszák Tibor

Polgármester

Sonkád Község Önkormányzata

          

 • 2015. április 29.

 • 2015.március 13.

           

           

             Meghívó

            Sonkádért Egyesület az 1848-49-es forradalom és szabadságharc                 tiszteletére megemlékezést tart 2015. március 14-én 18.00 órától a              Sonkádi Művelődési Házban. 

             Tisztelje meg jelenlétével rendezvényünket!

           

 • 2011.október 25.
  Az M3 autópálya építési munkái során jelentkező megnövekedett kamionforgalom miatt, az ingatlanokban észlelt meghibásodások miatt kifogásokat az alábbi elérhetőségen lehet előterjeszteni:
  ÉMI ÉPÍTÉSÜGYI MINŐSÉGELLENŐRZŐ INNOVÁCIÓS NONPROFIT KFT.
  1113 Budapest, Diószegi út 37. Levélcím: 1518 Budapest, Pf.: 69

  GYŐRI MINŐSÉGELLENŐRZŐ ÁLLOMÁS
  9027 Győr, Vágóhíd út 2.
  Telefon: +36 (96) 312-431 Telefax: + 36 (96) 618-393 E-mail: gyma@emi.hu Internet cím: http://www.emi.hu
  Kántor László
  ÉMI Nonprofit Kft. divízióvezető

 • 2011.szeptember 14.
  Megváltoztak a lakásfenntartási támogatás szabályai 2011. szeptember 1. napjától. Az 1993. évi III. törvény a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról rendelkezéseit (szöveg-összehasonlítás módszerével) I T T olvashatják.

 • 2011.szeptember 8.
  Értesítés
  Tájékoztatjuk kedves lakosainkat, hogy Sonkád Község Önkormányzat képviselő-testülete 12/2011.(VIII.24.) önkormányzati rendeletével a magánszemélyek kommunális adójának módosításáról döntött.
  2012. január 1. napjától a kommunális adó mértéke lakott és nem lakott ingatlanra egyaránt 3000,-Ft/év.
  Ezzel egyidejűleg, azaz 2012. január 1-től a közszolgáltatás nyújtására (kommunális hulladék gyűjtése, elszállítása, ártalmatlanítása) a lakosoknak kell szerződést kötni az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Kft.-vel, és a közszolgáltatás díját is közvetlenül e szolgáltató felé kell megfizetni.
  A szerződés megkötése érdekében a szolgáltató fel fogja venni a kapcsolatot az ingatlantulajdonosokkal/ingatlanhasználókkal.
  Sonkád, 2011. szeptember 8.
  Bandics Zsigmond s.k. Polgármester
  Dr. Birta Zsuzsanna s.k. Körjegyző
   
 • 2011.szeptember 6.
  Sonkád helyettesítő háziorvosa Dr. Al-Syed Isam.
  Rendelési ideje Sonkádon: Hétfő: 15 órától 15.30 óráig
  Szerdán: 13.30 órától 14 óráig
  Pénteken: 13 órától 13.30 óráig.
   
 • 2011. augusztus 2.
  Beszámoló az Europa Nostra alapítvány által támogatott 2011 évi kirándulásról Megtekintés ITT
   
 • 2011. augusztus 1.
  A 2011. évi népszámlálás lebonyolításához, számlálóbiztosnak lehet jelentkezni a Körjegyzőség hivatalában a csatolt jelentkezési lap kitöltésével.
   
 • 2011. június 21.
  Nostra közhasznú jelentés ITT
   
 • Sonkád, 2011. május 31.
  Tisztelt Lakosok!
  Tájékoztatom Önöket, hogy az M3 autópálya építési munkái következtében a 49. sz. és 491. sz utak beszállító útvonalként funkcionálnak. 2011. május 30. és 2011. június 24. között az utak és az utak környezetében lévő (25 méteren belül található) belterületi ingatlanok és közterületek előzetes műszaki állapotfelmérésére kerül sor. A felmérést az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. fogja végezni. A felmérés során fényképek, videofelvételek készülnek, és műszaki adatlapot vesznek fel minden érintett épületről. Kérem, hogy a felmérést végző szakemberekkel együttműködni szíveskedjenek!
  Tisztelettel: Dr. Birta Zsuzsanna Körjegyző
   
 • Élethű távirányítású modellek XVII. világbajnoksága Tájékoztató || Plakát
 • Megkezdődtek a ÉAOP-4.1.3/C-09-2010-0005, Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztésének megvalósítása. részletek ITT
  Meghívó
   
 • Az EH Ügyelet Nonprofit Kft. nevében csatoltan küldöm a Kölcsei telephelyű háziorvosi központi ügyeletünk rendszerében 2011. április 1-től hatályos változásokról a tájékoztatót. Letölthető tájékoztató
   
 • Dr. Szabó Lajos háziorvos rendelési ideje: Sonkádon: Hétfő, Szerda, Csütörtök és Péntek: 13:00-14:00 Kedd: 7 órától 9 óráig. A körzet egyéb településein: Tiszakóród: minden munkanapon 8 órától 9 óráig. Milota: minden munkanapon 9 órától 10 óráig. Tiszacsécse: hétfőn 10:00-11:00, és csütörtökön 10:00-11:00 Telefonszáma: 06/44/377-691
   
 • Sonkád község területi ellátási kötelezettséggel terhelt új háziorvosa Dr. Szabó Lajos. Sonkád település ezzel – várhatóan 2011. április 1. napjától – Tiszakóród-Milota-Tiszacsécse háziorvosi körzethez tartozik. Azon lakosaink, akik Dr. Szabó Lajost szeretnék háziorvosnak, erre irányuló igényüket nála jelezzék! Az új rendelési időről a későbbiekben adunk tájékoztatást.
   
 • Kölcse, Sonkád és Fülesd községi önkormányzatok képviselő-testületei együttes ülést tartanak 2011. február 8. napján 14 órakor Kölcse önkormányzati hivatalában. A meghívó és előterjesztés megtekinthető itt: Meghívó||Előterjesztés
   
 • Sonkád, Kölcse és Fülesd községi Önkormányzatok képviselő-testülete 2011. február 3. napján együttes ülést tart.